Vlach expansion in southern-balkan

Vlach expansion in southern-balkan
Vlach expansion a.d I.c. to XII. century

2016. május 17., kedd

Románok eredete






A magyar nyelvű Wikipédián a "DÁK" szócikk mindent tudományosan és alaposan megmagyaráz. De hogy "román" azaz RÓMAI lenne a mai OLÁHSÁG, azt elmebaj állítani!!!


2 megjegyzés:

  1. Már kellően lelepleződött az ÖKÖRSÉG, hogy i.sz 106-tól NEM ÉLHETTEK 1878-ig ugyanazon nép tagjai a Népvándorlás Országőútján!!! Már eleve Traianus a dákok jelentős részét elhurcolta rabszolgának, és szerte kerültek a Birodalomban. Rengeteget megöltek közülük (ld. Traianus-oszlop képei, domborművei Rómában), maga Decebal király "öngyilkos lett", de mások szerint Traianus Caesar lefejeztette. I. sz. 180-tól MARKOMANN germánok nyertek a területre bebocsátást, ami semmissé teszi a római latin-dák vérkeveredést, hiszen nahgy számú germán került a provinciába. S 271-ben, az egyre erősödő GEPIDA, gót (germánok) és YAZIG (szkíták) támadásai miatt Róma egyszerűen KIÜRÍTETTE Erdélyt és Dacia Inferiort, azaz ma Munténiát és Olténiát.
    NEM VOLT TOVÁBB RÓMAI azon a földön. Dákó izé romun meg eleve nem is lehetett.
    Aztán vandálok és longobárdok jöttek, de őket már a HUNOK, a kara-hunok (Kaukázustól északra hódító törzs-szövetség) által hajszolt osztrogótok elsöpörték. A Vandálok Hispániáig és Marokkóig futottak- nem tudom, mit csináltunk velük, de aligha kesztyűs kézzel bántunk a TŐLÜNK TELJESEN IDEGEN FAJJAL. Stb.

    VálaszTörlés
  2. A FELSŐ KLIPET NAGYÍTSD KI egész képernyősre a forrás-szövegek olvashatósága miatt. A népi képeik elég lehangolóak, csakúgy , mint a népzenéjük. Valami nagyon primitív dallamszerűség és borzasztó előadásmód....:(

    VálaszTörlés